كتاب امشب اشکی می ریزد
كتاب امشب اشکی می ریزد نوشته کوروس بابائی
«امشب اشکی میریزد» از معروفترین رمانهای عامهپسند دههیپایانی حکومت پهلوی بود، رمانی که این بخت را پیدا کرد که عمری طولانیتر از عمر متعارف رمانهای عامهپسند هم ردیف خود داشتهباشد. به این ترتیب که در سالهای پس از انقلاب نیز خوانندگان بسیار داشت و تا یک دهه پیش از این نیز نسخههای چاپ غیر مجاز آن که به صورت افست چاپ شده بودند، در بازار فراوان یافت میشد. و هنوز هم البته از اندک مخاطبانی برخوردار است و لااقل نامش در خاطر بسیاری باقی مانده است.
شاید اگر از اواخر دهه دوم انقلاب، جریان رماننویسی عامهپسند پس از انقلاب تا این اندازه پررنگ نمیشد که بازار کتاب را اشباع کند و پاسخگوی تقاضای مخاطبان باشد، چه بسا هنوز هم این کتاب و نمونههای مشابه آن بازار خود را داشتند. به هر حال «امشب اشکی میریزد» در اواخر دهه چهل به بازار آمد و خیلی زود شهرتی به هم زد و مکرر مورد تجدید چاپ قرار گرفت.
نویسنده «امشب اشکی میریزد» روزنامهنگاری بهنام کورس بابایی بوده که در سال در۱۳۲۰ در تهران متولد شد. متأسفانه (همچون اغلب موارد و به سنت دیرپای نبود منابع)، درباره زندگی این نویسنده اطلاع چندانی در دست نیست. جز اینکه و از بیست و یکی دو سالگی به روزنامه کیهان رفت و جذب کار خبرنگاری شد و در سالهای بعد نیز روزنامه نگاری را ادامه داد. بیشتر در سرویس حوادث روزنامه کیهان کارش را آغاز کرد. اغلب نوشتههای او اخبار و گزارشهای مستندی بودند که از چرخیدن در راهروهای دادگاههای جنایی و مخصوصا خانواده، کسب کرده و در صفحات حوادث منعکس میکرد. ذهنی کم و بیش داستان پرداز داشت که باعث میشد که این ماجراها را با آبوتاب به روی کاغذ آورده و در بهترین گزارشهای خود در این زمینه، با بیانی روایی – داستانی بازگو کند، سبک مستند – داستانی او به دلیل تفاوتها و تازگیهایش ، به سرعت او را از دیگر نویسندگان این حوزه متمایز کرد و چهرهی خبرنگاری جوان و مستعد را از او ترسیم کرد که مطالب او خوراک یکی از پرخوانندهترین صمحات روزنامه کیهان را تأمین میکرد.
علاقهمندی او به گزارشهای واقعی که ید طولایی در نوشتن آنها داشت و به اشکال مختلفی نوشتن آنها را تجربه کرده بود، به خوبی در داستانهایش منعکس شده است. در واقع اغلب داستانهای او، بر اساس ماجراهایی از جنس مطالب مندرج در صفحه حوادث روزنامهها بناشدهاند.
شیوهای که او عمدتا بکار می برد، روایت اتفاقات به صورت تدوین گفتههایی متهم، شاکی و یا شاهدان و افراد مرتبط با ماجراست، شرح رفت و آمد گزارشگر و گاه ترسیم فضای وقوع و حادت و .. نیز درلابلای ازن روایت از زبان آدمهای مربوط ماجرا، در حکم نخ تسبیحی بود که این تکهها را به هم متصل کرده و در پی هم میآورد. این شگرد بابایی طرفداران بسیاری پیدا کرد و صفحات «با من به دادگاه بیایید» که عنوان بخش ثابت بابایی در «زن روز» بود را معروف کرد.
کورس بابایی بعد از چند سال فعالیت در روزنامه کیهان، تجربیاتش در کیهان را به مجله زن روز برد و در این هفته نامه که از نشریات وابسطه به کیهان بود، بیش از پیش روی حوادث و کشمکشهای خانوادگی که منجر به جرایم جنایی میشد، تمرکز کرد. هنر او در نوشتن حوادثی از این دست مطالب در اینجا نیز خیلی زود او را به یکی از نویسندگان موفق زن روز بدل کرد.
برای فرستادن دیدگاه، باید وارد شده باشید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.
برای فرستادن دیدگاه، باید وارد شده باشید.
محصولات پیشنهادی
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.