کتاب «نفوذ انگلیسی‌ها در ایران» اثر امیِل لوسوئور

جهت خرید با شماره 09122267350 تماس بگیرید

400,000 تومان

کتاب «نفوذ انگلیسی‌ها در ایران» اثر امیِل لوسوئور و ترجمهٔ محمدباقر احمدی ترشیزی، پژوهشی تحلیلی و مستند دربارهٔ نقش و تأثیر سیاست‌های استعمارگرانهٔ بریتانیا در ایران از قرن نوزدهم تا دوران معاصر است. نویسنده، با بهره‌گیری از اسناد تاریخی، گزارش‌های دیپلماتیک، و مکاتبات رسمی، روند نفوذ تدریجی انگلستان را در ساختارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایران بررسی می‌کند.

این کتاب تصویری دقیق از عملکرد و راهبردهای انگلستان در دوران قاجار و پهلوی ارائه می‌دهد؛ از تحمیل قراردادهای ناعادلانه تا دخالت در انتصابات حکومتی، تأسیس بانک شاهنشاهی، بهره‌برداری از منابع نفتی جنوب ایران، و تأثیرگذاری بر تحولات سیاسی همچون کودتای 1299 و ماجرای ملی شدن نفت. لوسوئور به خوبی نشان می‌دهد که چگونه سیاست «تفرقه بینداز و حکومت کن» از سوی انگلیسی‌ها در ایران اجرا شد

در فصل‌هایی از کتاب، به بررسی روابط پیچیدهٔ میان ایران، انگلستان و روسیه پرداخته می‌شود، و خواننده درمی‌یابد چگونه رقابت‌های استعماری این دو قدرت، استقلال ایران را به‌طور جدی تهدید می‌کرد. ترجمهٔ احمدی ترشیزی با زبانی دقیق و وفادار به متن، مفاهیم تخصصی سیاسی و تاریخی را با بیانی روان به فارسی برگردانده است.
یکی از ویژگی‌های بارز این اثر، پرداختن به جزئیات رخدادها و شخصیت‌های تأثیرگذار، مانند ناصرالدین‌شاه، رضاشاه، مصدق و مقام‌های انگلیسی فعال در ایران است. کتاب همچنین تأثیر استعمار فرهنگی و تلاش برای القای سبک زندگی غربی به ایرانیان را نیز تحلیل می‌کند.
«نفوذ انگلیسی‌ها در ایران» منبعی معتبر برای پژوهشگران تاریخ معاصر ایران، دانشجویان علوم سیاسی و علاقه‌مندان به موضوعات استعماری است. این اثر به روشن‌ شدن بخشی مهم از تاریخ ایران کمک می‌کند که در بسیاری از منابع رسمی کمتر به آن پرداخته شده است.